Islandshäst

Jag känner mig trött på att trampa på i smama gamla fotspår.
Nu vill jag att det ska hända något nytt!
Jag funderar på att slå en pling till min gamla ridlärare och se om hon fortfarande har igång sin verksamhet, eller boka in mig på en tur med islandshäst. Jag vill galoppera fram i full fart på vägarna för en gångs skull!

Planering

Skriver ett inlägg bara för att jag själv ska komma ihåg allt jag ska göra ikväll:
  • Städa mitt rum och byta sängkläder
  • Skriva klart engelskan
  • Börja på religionen

Jag vill vara sjukare så jag får vara hemma från skolan

Jag är så sjukt jävla opepp på att gå till skolan ^-^  min buss går om en timma så jag har en stund på mig att bestämma mig...

Sjukdom

Trevligt att man har blivit sjuk igen efter helgen. Halsen gör aj, huvudet dunkar, hela kroppen gör ont och jag har ingen ork.

Det enda positiva för tillfället är att Lizzy går mycket bättre igen. Dock har hon ådragit sig en sträckning eller liknande på vänster sida, så det är massage som gäller så får vi se om det ger sig. Annars blir det att ringa ut massören. :)  (vilket vi nog måste göra snart i vilket fall)

anyways. plugget överhopar mig, jag är sjuk och ihjälstressad.

Ha en bra dag imorgon, det hoppas iallafall jag på.

Sadel

Till Marie

Lizzys sadelskav sitter under bakvalvet, under "sittdynorna". Har testat med och utan svanskappa och padd men hon får fortfarande skav.


:D

Nu är Piricon i full gång och vi är allmänt stressade och icke sovande. Yay nu ska jag gå och duscha en sväng :P

Hej och hå

Jag har hunnit med det jag skulle hinna idag på morgonen, dvs ta hand om hästarna.
Nu ska jag packa lite, fixa mat osv innan min buss går 10.30.
Fick sms från posten idag och BANDEN HAR KOMMIT!!! Nu gäller det bara att dom ser ut som dom ska, och att allt är med i paketet...

Har kommit fram till att jag nog sover hemma i natt, för att ha energi nog att jobba hela helgen.

Trötthet

Tänkte bara meddela att jag går och lägger mig nu.
Godnatt :)

Pust

Känner mig helt slutkörd.
Ska ut vid 9 och mocka åt pållarna, och sen stupa i säng. Vid 6 imorgon ska jag upp och ge hästarna, mat, äta själv, ut och rida, släppa ut pållarna, och sedan mocka och fixa. Klockan 10.30 går bussen in till stan, ifall pappa inte hinner laga vattenledningen innan och kan skjutsa mig.

Mamma skulle köra in tv-n, rockringarna, kakorna, och min packning på eftermiddagen sa hon. Oj fan jag måste packa också...hum, det får bli när jag orkar resa mig från sängen.

Nu kom huvudvärken också :(

WIIIIIIIIE!!!

Idag har det varit fullt upp. Jag har köpt ett par ridstövlar, vi har fått nycklar till skolan (mohahahhahaa :P) samt nätverkskablar och switchar till internätet. Dessutom avr vi till grossen och kollade priser.

Nu håller jag på och kör köttfärspaj till mat, och så jag har lunch imorgon också. För imorgon börjar det jobbiga med att ställa iordning, bäta saker, flytta och organisera. Vi ska dessutom sova där, så första inlägget imorgon kommer ske från samma dator men på Karolinska skolan. PIRICON!!!!!!

!

Ägnar detta till Marie, då jag misstänker att du inte läser om jag svarar som en kommentar:
Jag red inte barbacka, utan körde med dressyrsadeln istället.
Det gick sådär, hon har backat ett steg med inflammationen igen, men jag tror det är för att jag slutade linimentera hennes knä, så jag har börjat med det igen.
Du har förövrigt inget annat tips om hur jag kan få bort Lizzys skav av sadeln? Det hjälpte inte att sätta på svanskappan, så jag kör med både den och sadelundelägget för att se om det blir någon skillnad...

Tajming

jahapp. 4/5 av staben + johan + martin har just bakat 50 kakor som ska säljas på Piricon, bilder kommer när jag känner lust att fota.

Jag känner inte lust för något. Jag känner lust att vara ensam. Veta hur saker ligger till, veta OM jag kommer vara ensam. Denna fucking jävla ovisshet tär på mig, och tanken på att jag kanske är ensam efter helgen känns inte så avlägsen längre.
Jag vill bara må bra. Vill att någon prioriterar mig igen. Att ingen blir arg på mig för saker jag inte kan rå för. Jag vill vara lycklig och kär igen, i någon som tycker om mig tillbaka.
Jag klarar mig själv men om det blir så, citerar jag en viss morbror.
"Jag har inte valt det här själv, så jag tänker hitta någon ny så snart som möjligt"
Fundera på det en stund du.



Mys

Tacos, Ed Wood, och massa godis.
Tack tjejer för en supertrevlig kväll :)

Some days are just ment for sleeping

Sitter och känner mig duktig eftersom jag just gjort klart turismarbetet :) Bara lite småfix kvar och sen blir jag av med 2 redovisningar nästa vecka.

Har börjar bränna ut sista säsongen av Beverly Hills 90210 nu också, så snart kommer min dator ha liiiite mer minne än 15 GB att röra sig med xD

Jag vill förövrigt rekommendera alla läsare att lyssna på musiken där:
<---------------
That's good stuff!

Ska ut på en kortare barbackatur med pålle snart också :)
Håll tummarna för att hon håller sig bra nu. Jag har slutat smörja på liniment på knäet på henne, för att se om det blir någon skillnad.

Saknad

Jag saknar att sjunga kom jag på förut. Det är en av dom få saker som faktiskt får mig att må riktigt bra :)

Mitt mycket lagliga program är numer tomt. Det känns superkonstigt, eftersom det sedan juni förra året har legat 10 säsonger av Beverly Hills däri. Well well min bror är nöjd över att få nästan hela bredden på bredbandet för sig själv iaf.

Jag skrev förövrigt klart Turism arbetet nyss! Nu ska jag bara knixa ihop en powerpoint, så kan jag koncentrera mig på engelskaboken sedan.
Ja just det, måste skicka mejl till Anna- Greta om Psykologi B också. Bör börja med den snart, och nu när  projektarbetet snart är borta, så kommer jag få sjukt mycket mer tid :D

Vi ska förövrigt träffa någon kille från djurrättsalliansen snart. V 10 ska ett arbete i Religion B lämnas in, och ett seminarie ska hållas. Vi har som sagt inte ens träffat killen i fråga ännu. Stress stress.


Nu blev det inget om hästarna, nöjd? :P

Tvätta

Har precis tvättat mitt nya vita allroundschabrak, eftersom det hade blivit "lite" skitit. När det kom ut ur tvättmaskinen visade det sig att nästan alla stora fläckar  var kvar, så jag fick ställa mig och gnugga med olivtvål på dom ställena, och se köra sköljning i tvättmaskinen igen.
Härligt värre. Får nog bli så att jag får införskaffa mig ett till schabrak, (ett grönt kanske?) och ha det vita som finschabrak, dvs på ev framtida träningar :P

Min far och mina hästar

När jag gick ut och skulle mata hästarna vid 12, upptäckte jag att dom hade på sig sina innetäcken.
Ute.
När det är 10 minus.
Så det blev att ta tag i Sherry och en påse med hö och in i stallet och byta täcke. Ut med henne och höet i vinterhagen, iväg och hämta Lizzy som står kvar i sommarhagen, tillbaka med henne och den andra påsen till stallet, och sen ut med henne i hagen till Sherry efter ett snabbt klädbyte.
Ska tilläggas att dom båda var superhispiga och sprang som idioter i varsin hage.
Den enda bra saker som kom ur det här är att jag upptäckte att Lizzy faktiskt lyssnar lite på mig numer. Förut när hon hamnade i den här situationen sprang hon bara runt mig, och märkte inte ens att jag existerade, nu gick hon bredvid mig (visserligen med huvudet uppe i himlen) men hon snurrade bara 2 ggr och det var när vi befann oss på gårdsplanen och Sherry hispade i vinterhagen (som alltså ligger precis bredvid gårdplanen), annars gick hon jättefint bredvid mig :)

Jag älskar när min far gör sånt bara för att reta upp mig -_- fatta om täckena hade gått sönder! Lizzys bomullstäcke kostade visserligen bara 200 kr på Stadium, men i en hästbutik kostar det MINST 400. Och Sherrys ulltäcke ska vi inte ens prata om...nypris var 700 :-.
Det hade blivit en dyr historia för min far, om mina kära pållar hade fått för sig att rulla sig eller fastna i nåt...

Melodifestivalen, deltävling nummer 2.

Klockan är 10.22 och jag har äntligen skrivit klart och skickat in min bokpresentation i SvB. Sista grejen som skulle in i den kursen :)
Nu har jag bara en gigantisk inlämnning och 2 redovisningar kvar i  Turismen v 9, samt att jag ska ha läst ut en engelskabok och kunna prata om den samma vecka. Jippie -_-

MItt humör idag är ganska neutralt, som alltid. Igår hade jag en mindre svacka, av förklarliga skäl.
Jag vet att jag klarar mig ändå, men det gör ont.

Tänkte köra en liten genomgång av gårdagens melodifestival:
 
Mina + :
  • Petra Mede förklarade reglerna! Visserligen en vecka försent, men ändå!
  • Lasse Lindh. Oh du är så himla söt, om du bara kunde förstå att du aldrig kommer slå i Melodifestivalen. Här är det inte riktig musik som räknas, utan showen.
  • Markoolios röda kostym :P

Mina - :
  • Sångaren i H.e.a.t. 's frisyr. Vi befinner oss inte på 80' talet längre.
  • Lili, eller om det var Sussies sånginsats. Om du inte klarar av att sjunga inför så stor publik, gör det inte.
  • Cookies n' Beans. Country har aldrig slagit i Melodifestivalsammanhang, och kommer aldrig att göra. Inse.
  • Amy Diamonds scenkläder. VEM FICK GÅ LÖS PÅ DEN STACKARS FLICKAN DETTA ÅRET?!
    Jag kör 2 bilder på hur hon sett ut gångerna hon har varit med.



2008


2009

Alla Hjärtans Dag

Bara par överallt. Mådde ganska härligt under tiden jag var i stan. Eller inte.

Skulle egentligen ut och mocka till pållarna innan melodifestivalen, men jag kände att jag inte orkade så jag sitter här istället. Tar mockningen sen, när dom ska ha kvällsmat.

Sol :D

Var ute med Lizzy för en stund sedan. Lilla piggelin :)
Pappa hade fått analys på hösilaget igår, så jag har suttit och beräknat foderstater :)
Pållarna ska äta ca 12 kg hösilage var nu, vad jag förstår :)

Ska iväg in till stan snart, vi ska ha PA möte med alla (de flesta) som på något sätt ska arbeta på Piricon.


Everyday Sunday - Don't leave
He walked out that door that he came in,
and i said don't go, I'm gonna miss you my friend.
But he didn't turn around.
He didn't turn around when i fell on the ground.

I said, where are you going?
You used to like it here.I said,
where are you going? What is your fear?
But he didn't turn around.
He didn't turn around when i fell on the ground.

Please don't leave, please stay.
Please don't go away.
I just want to see you a whole new way.
Holy God, your touch, I just can't get enough.
I don't want to forget your consuming love.



Everyday Sunday

Rockringar och sol

Idag har vi fixat massor med grejer till Piricon (huh bara en vecka kvar!), såsom ca 20 förlängningssladdar, ett nät med bollar och 10 rockringar. Jag fick äran att bära hem rockringarna xD

Hade tänkt ta massa bilder på pållarna i solen, men det blev inte av :)

Nu måste jag verkligen ta mig i kragen och skriva klart svenskauppsatsen...

Zingo

Blu blu. Jag borde skrivit klart svenska uppsatsen idag, borde läst lite i engelska boken, borde funderat på min turism inlämning. borde borde borde...alla dessa jävla krav hela tiden.

Min lilla Zingobus kom hem idag efter att ha vart borta i 2 dygn. Börjar bli dags att kastrera honom nu tror jag...

En helt vanlig torsdag, eller?

Kom hem för typ 10 minuter sedan, och tänkte kasta mig ut i stallet och rida...ända tills jag kom på att det skulle vara mörkt redan innan jag hann utanför dörren, så jag ska käka mat och gå ut lite senare istället :) Får se om Lizzy får stå idag, beroende på hur hennes framkota ser ut. Ja jag baserar just nu hennes sjuktillstånd på hur hennes framkota ser ut, eftersom det typ inte går att känna hur hon går med all snö.

Kan köra en liten snabb uppdatering gällande Piricon. Imorgon ska vi hämta sladdar som vi ska låna av Ralph på slottet, samt hämta grejer vi ska låna från idrotten, och även sätta ihop diverse scheman och allmän planering.
Nu börjar det dra ihop sig, om en vecka är vi i full gång med förberedelserna :D
 P.S Om du som läser känner för att komma och hjälpa till att jobba, så är det helt okej. Jag lovar, vi kommer itne slita huvudet av dig.

Annars är läget relativt lugnt.
Kan tillägga att jag nu laddat hem den sista säsongen med Beverly Hills 90210.

 

Everyday Sunday

Upptäckte en superfin låt på min MP3 idag :)


Humörförändring

Kände mig allmänt kass och nere för ett par timmar sedan, tills jag träffade på  en person som jag började snacka med på msn. Kändes så himla skönt att få prata med någon som man inte vet något om, som inte dömer ut en på grund av saker jag gjort tidigare. Även om människan i fråga är av den typen som jag nog inte skulle kunna komma överens med i verkliga livet så var det trevligt :)

La la la lie

Du är fan bäst på att sänka mig. På att få mig må så dåligt jävla som möjligt.

Piricon!

Var inne och kollade hemsidan och betalningarna nyss. Vi ligger för tillfället på ca 100 betalande varav 11 förbetalningar!!! :D:D:D  PIRICON!

Var ute med pålle tidigare idag också, det går som det går, lite svårt att känna hennes gång med all denna snön men. hon var inte svullen vid kotleden (?) på höger fram som hon vart efter varenda ridtur i ca 4 veckor, och då ska tilläggas att igår var vi ute i ungefär en timme och pulsade i snön. Well well, vi få se hur hon ser ut imorgon, och framförallt hur hon går när all snö försvunnit.

Nej nu ska jag gå ner och försöka hitta något att äta, och sen ska jag skriva klart en svenskauppsats som ska in denna veckan -_-

14 februari

Vill jag inte ha.
Kan vi inte helt enkelt skippa alla <3 dag i år?

Polis

Första inlägget idag, får nästan lite dåligt samvete.
Har inte hänt så värst mycket hitintills, fixat lite med PA idag, vart hos polisen bla.
Hade egentligen inte behövt gå till skolan idag, då det var eget arbete på 2 lektioner, den tredje var inställd, och den fjärde ett studiebesök. Skippade studiebesöket och drog hem och red istället.

Får se imorgon hur Lizzys ben verkar, hon har fått stå i 2 dagar nu så svullnaden från hennes galopptur har lagt sig helt.
Var ute en timme med henne i snön, håll en tumme för att hon inte är svullen imorgon.

Ska förövrigt åka och prova ett par ridstövlar nästa vecka. En tjej som sålde begagnade Carlscrona- stövlar för 150 spänn :)
Dom ser ut såhär:

Trafikolycka

Hej och hå. Jag har precis stått ute i stallet i 2 ½ medan hovslagaren skodde om Lizzy och verkade Sherry.
Lizzy har 1 snösula, och 4 gigantiska brodd på varje fot numer :D

Lyckades förövrigt vara med i en trafikolycka i morse, på väg till skolan.
Bussen lyckades köra in i en parkerad bil på motsatt sida av vägen, när chauffören skulle köra om en korvmoj som fastnat i snön.
15 minuter försening, plus 5 minuter sedan tidigare (Y)

Slutade förövrigt vid 10 idag, eftersom 2 av mina 3 lektioner var inställda.

Musikspelare

tänkte bara säga att jag har gjort om musikspelaren också, bytt färg och ändrat musik.
Plus att den inte autostartar längre, vill ni lyssna får ni trycka på den själva :P upptäckte att det blev ganska irriterande i längden när den hoppade igång hela tiden xD

Massa strunt

Det suger ganska hårt att det är soligt och fint ute, när jag inte kan rida.
Jäkla häst och dra av sig skor alltså -_-

Funderar på att ta en sväng på Sherry, men får se hur jag gör.

Skolan var ju lite lagom rolig idag...hade bara en lektion som jag lika gärna hade kunnat skippa eftersom vi ändå bara fortsatte på arbetet vi ska redovisa efter sportlovet.


:)

HÄR ÄR NÅGRA REGLER SOM DU SOM HÄST BÖR TÄNKA PÅ:

Snorandets konst - Människor älskar att bli snorade på. Överallt! Det är din plikt som familjehäst att visa dem att även du kan.

Gnäggande - Eftersom du är en häst, förväntas du att gnägga. Så gnägga mycket! Dina ägare kommer att tycka att du är jätteduktig som skyddar stallet med ditt gnäggande och att du kommunicerar med de andra hästarna. Särskilt mitt i natten när de ligger i sina sängar. Det finns inget som känns så säkert för en människa som att vakna mitt i natten och höra "Gnägg, gnägg, gnägg" från stallet.

Att trampa på katter - Glöm inte att försöka trampa på stallkatternas svansar. De låter så roligt då.

Tugga - Gör en insats för arkitekturen - Tugga på boxdörren, boxväggen, eller något annat som är gjort av trä.

Nymockade boxar - Det är helt OK att urinera på den nymockade bädden i din box, så att människorna förstår hur mycket du uppskattar deras hårda arbete.

Mathyfs - Dra gärna ut höet ordentligt, och blanda väl med sågspånet i boxbädden. Detta ger dina människor en utmaning när de ska mocka åt dig, och du kommer väl ihåg hur de sa att de gillar utmaningar när de köpte dig som 2-åring, eller hur?

Dörrar - Alla öppna eller halvöppna dörrar är en inbjudan till dig att få komma ut och röra på dig. Ta dig gärna så långt bort ifrån människorna som möjligt. Det ger dem bra träning när de försöker springa efter dig.

Transportregel - Vägregel nummer 1: När du är ute och reser, gör aldrig dina behov i hagen, endast i transporten!

Markuppträdande - Se alltid till att du lämnar tydliga spår på de vägar eller i de marker där du rider! Det visar marken vem som bestämmer, och människor gillar bestämda hästar!

Ren mule - Doppa alltid hela mulen i ditt vatten INNAN du pussar en människa! Människor gillar ju rena mular, och vad kan vara renare än en nytvättad mule? Glöm ej heller att torka av mulen på närmaste tygtrasa, t.ex. människornas ryggar.

Besökare i hagen
- Kontrollera snabbt vem av besökarna som är mest rädd för hästar. Vanka fram och tillbaka längs staketet, gnägga högt och tydligt och krafsa med frambenet framför personen. Om personen backar och börjar gråta, piska kraftigt med svansen, stampa med foten och nicka med huvudet.

-

Jag vill slippa den här ångesten jag har vaknat med i 2 veckors tid.
Nu ska jag göra ett absolut sista försök. Lovar.

Fan och alla andra svordomar jag kan komma på sådär på rak arm

Har krånglat massor med hovis idag eftersom han (som vanligt) inte kände för att komma och sko. Fick iallafall till slut honom att lova att komma, och sko med guldskon fram en gång till.
Anledningen till att han från början inte ville komma var alltså att han inte hade hunnit köpa en ny (icke guldsko) sko till Lizzy.

När jag tagit in hästarna, 1 timme innan han skulle komma, ser jag att Lizzy har dragit av sig en framsko (som tur var så var det framskon som skulle bli utbytt som hade rykt) , så det blev bara att messa och be honom komma imorgon istället.
Vi hade alltså inget att slå på på den numer barfota hoven.
fan jag kände på mig det hela dagen. ibland vet man bara när det kommer ryka en sko. Det värsta är ju att vi var på hästaffären och hade kunnat köpa skor, om vi hade vetat att hon hade dragit av sig en -_-

Ikväll tänkte jag pyssla lite med min MP3, en viss söt person gav mig en masa bra musik idag, göra lite på turismgrejset, och efter att jag har duschat (vilket jag ska göra när jag skrivit klart) ska jag göra våfflor :D

puss och pannkaka

Shopping

Var nyss på Marieberg, eller rättare sagt Till Häst. Skulle köpa snösulor till Lizzy, då baksulorna är borta, och fram trasiga, och hovslagaren kommer idag.
I vilket fall, dom hade rea (Till Häst har aldrig rea!!! Min verklighet är rubbad xD), så jag köpte ett vitt allroundschabrak till Lizzy. 168 kronor gick det på, istället för 210 ordinarie. Hon kommer bli jättefin i det, min fuxflicka :D
Ska försöka in snart igen och shoppa regntäcke till Sherry också :)

Photoshoot

Var ute och fotade pållarna i hagen förut.
Håll till godo.






sen for dom iväg i galopp


Presentation av djurlivet hemma hos mig

Okej, nu har vi ju kört en del bilder på mina två hästar, så jag tänkte bara ta lite kort fakta om dom och sedan presentera mina andra djur :)

Lizzy är ett halvblodssto f 1991 efter Trofé. Hon är utbildad LB dressyr, men även en baddare på hoppning. Hon är 162 cm i mkh, och jag fick henne i augusti 2006. Dock är hon alldes för tjock, så det är det vi kämpar med för tillfället. Och så hennes inflammation så klart. Vill någon veta något mer så är det bara att fråga.

Sherry körde jag ju en del fakta om igår menmen. f 1989 efter Nevele Pride (US) alltså ett toppstammat travsto som gått inom aveln flera år innan det upptäcktes att hon inte togs sig vid betäckningarna längre, och då fick jag henne. (Min granne är tidigare ägare). Fick henne juli 2007.

Sedan har jag också 3 katter.


Miranda (mårran, mysan,snurran)


Tusse (kort och gott)


Zingo


Tusse och Miranda är syskon, blir 6 i maj.
Zingo är nytillskottet i vår familj, han kom som utekatt och har nästlat sig in i huset. Vi tror att han är max 2 år.

Miranda är min lilla kisse. Har varit ända sedan hon kom, och kommer vara tills hon går ur jordelivet <3

Tankar om melodifestivalen

Så har årets schlagerhysteri börjat, till mångas lycka och en dels fasa.
Jag är en sån människa som i vanliga fall uppskattar melodifestivalen, detta till stor del för att det är tradition skulle jag gissa på.

Mina + för den nyligen avslutade omgången i Göteborg:
  • Emilia är tillbaka! Vem minns inte (och hatar numera) "I'm a big, big girl [...]". Söt är hon dock fortfarande, även om hennes röst inte riktigt håller i schlagervärlden.
  • Underbart söta Jonathan Fagerlund med sin fina Welcome to My Life. Ja jag är en sucker för pojkbandsliknande sångare xD
  • Caroline af Ugglas kommentar när hon fick veta att hon gått vidare till duell. Kommer inte ihåg exakt, men något om en fågel var det.

Mina - :

  • Shirley Clamp. Tråkig låt, tråkig sånginsats och tråkig klänning -_-
  • Petra Mede. Ni kunde inte hittat någon som är virrigare på att förklara, SVT? De nya reglerna föreföll mig totalt oförståeliga.
    Trots att jag antar att hennes skämt blivit noga genomkollade av SVT:s ledning, så smög det sig ändå in ett par grodor. "Det vi vet, och alla i publiken och ni där hemma vet...att vi är homosexuella. Iallafall en del av oss" Enbart vulgärt.
  • Marie Serneholts skor. Men det är bara för att jag tycker den modellen på skor är så fruktansvärt fula!


Något i stil med det markerade paret tror jag det var.

Hittade hos random på bdb

TÄNK PÅ EN KILLE OCH FYLL I

[x] han är i din ålder.
[/] han är lång.
[/] han är mogen
[x] han är söt.
[ ] han är oshysst.
[x] han är snäll.
[x] jag kan säga allt till honom.
[x] han är lätt att dela ett gott skratt med.
[ ] han är mobbad.
[ ] han är blyg.
[x] han är framåt
[x] han har gjort dig ledsen.
[x] han har gjort dig glad
[x] jag kan prata med honom om jag är ledsen.
[x] vi kan dela glädje tillsammans.
[x] jag har varit arg på honom.
[x] jag har skrikit åt honom.
[x] har kramat honom mer än tio gånger på en kväll
[x] han har tyckt att jag har varit jobbig.
[x] han tycker att jag är snäll
[x] jag brukar tänka på honom.
[x] jag brukar sakna honom
[x] jag brukar fälla tårar för honom
[X] han kommer lista ut att det här handlar om honom

Märks det så tydligt att jag är uttråkad?

Ätstörningar

Hittade en riktigt läskig blogg alldeles nyss.
Kolla själv:

Länk

Hemskt att en människa kan må så.

Hum

Vaknade precis, och hade för ovanlighetens skull fått 2 sms under natten/morgonen. Det ena visste jag  att jag skulle få (tack :) ) och det andra var från min hovslagare som förklarade att han inte kan komma ut dag utan kommer imorgon.
Undrar vad det var för förhinder den här gången? Shoppning? Äta mat? ut och köra med hästen?
Den där människan alltså...dom som blir hovslagare måste födas med en gen som gör att dom ALDRIG kan hålla tiden.

Att en liten häst kan göra en så lycklig

Jag kom på en sak alldeles nyss när jag stod ute i stallet och skulle kvällsfodra hästarna.
Fan vad jag tycker om Sherry.
Det lilla blåsta, totalt genomsnälla gamla stoet som aldrig gör en fluga förnär med flit.
Hon är nog helt allvarligt den finaste hästen jag haft, utseendemässigt. Alldeles lagom tjock, fina ben, tjock svans och man, små välformade öron, nätt huvud med en smal nos och en stjärn som rinner ner till mulen som en klick med grädde som runnit.
Och då har jag inte ens nämnt hennes päls :O
Hon har den typiska travarfärgen, dvs mörkt brun nästan svart. Men hennes päls skimrar! jag har aldrig träffat på en häst som har så fin päls, pälsglans skulle vara helt bortkastat på den hästen xD

Sherry har tyvärr kommit lite i skymundan, eftersom jag fick henne så hastigt inpå efter att vi tog bort mitt hjärta Exina, det är himla synd egentligen. Sherry är värd så mycket mer.
Det är synd att hon inte är yngre, tjejen blir 20 i mars :O Jag skulle velat försöka göra ridhäst av henne, men nu är hon såpass gammal så benen inte kommer hålla. Men hon försöker verkligen förstå när vi är ute på våra korta skrittturer. Hon fattar "gå", "stanna" och "sväng".

Nu blev det här någon slags hyllningstext till Sherry men håll till godo.
Här kommer lite bilder på underverket :)
Om inget annat står, så är det jag som är fotografen.


goshästen i hagen



på promenad. titta inte på mig, det är hästen som gör sig bra på bild
fotograf: Mathias Nordahl


på betet.



ett uttryck man ofta ser i Sherrys ansikte. här var det avsaknad av Lizzy som var problemet


bilden jag brukar visa på Sherry när jag säger att jag har 2 hästar.
förstår ni nu vad jag menade med att hon är den finaste hästen jag haft?


det går minsann att rida på henne också
Fotograf: Mathias Nordahl


det här kortet är taget 1 månad efter att hon kom till mig. vi snackar inte lite
fölmage hon hade då, men så är hon ju fd avelssto också


mongodjur


något snyggare ridbild.
Ryttare: Mathias Nordahl, den enda förutom jag som suttit på den pållen :)


vi avslutar med en sommarbild från betet :)

Fredag

Känns lite lagom kul att jag sitter och skriver på en religions inlämning såhär klockan 8 en fredagkväll, men vad gör man. Jag skippade j att gå på föreläsnngen i tisdags, så då får man ta sitt straff. Den ska ändå bara vara på ca 1 sida.

Jag vet precis vad jag skulle vilja göra istället, men personen jag vill umgås med är upptagen på sitt håll. Vilket jag faktiskt är helt okej med. Jag har ju tidigare (alltid) haft ganska stora problem med att acceptera alkohol och hur det påverkar folk, men jag har bestämt mig för att försöka bli en vuxen människa (försöka bete mig som att jag faktiskt är 18!) och lära mig acceptera att alla människor inte är som jag.

jag saknar dig :/

Förövrigt var jag ute med Lizzy förut som fick spatt när en slamsugnings-lastbil kom bakom oss på landsvägen, och studsade iväg i galopp på grusvägen som leder hem. Tjena, så gick det med den lugna ridturen.
Dumma häst som inte förstår att hon river upp och förstör skador på det sättet. Suck.
Travade en kort bit idag för första gången sedan Selander var ute och sprutade henne förra torsdagen. Det gick bra, men det var lite svårt att känna hur hon egentligen gick idag, när det hade kommit 2 dm nysnö och hon inte hade några snösulor bak...blir att försöka inhandla det imorgon innan hovis kommer. Får hoppas att hon inte drar av sig några fler skor nu, det har rykt 3 skor med vardera 4 brodd + varsin snösula sedan denna vintern började -_-

(kan tillägga att Lizzy har en knäledsinflammation som är under behandling, för icke invigna läsare. Första behandlingen fick hon i höstas, och andra nu i förra veckan. Hon käkar glycosamin, blir masserad med liniment på knät, och står under skrittning, vilket hon själv inte vill inse då hon är ett riktigt krutpaket, det märks absolut inte att tjejen blir 18 år i juni)




6 februari

Idag har varit en sån där dag som jag inte kommer komma ihåg i framtiden.

Vi har diskuterat PA en hel del, fixat med tv- apparater och liknande. Fan att jag inte vill sitta i receptionen en hel helg, det känns fruktansvärt orättvist.

Jag fick min beställning från bokus.com bekräftad på "Medan vi båda andas" den sista boken i Twilight serien.

Lade in annons på mitt helt oanvända WOW - the Burning Crusade på blocket.

Förövrigt ska jag ut med Lizzy på en längre tur om 8 minuter när Beverly Hills 90210 avsnittet jag tittar på är slut.

och jag känner mig fruktansvärt ensam


PIRICON!

vi har nu 97 anmälda till Piricon med 10 dagar kvar att anmäla sig!!!
ca 20 st är arbetande.
bara idag har det trillat in 17 anmälningar, efter att hemsidan låg nere igårkväll.

YAY!!

Fuck off and die

Dåligt humör. Kul värre.

Vi var och pratade med Lasse Hallmén idag, visade sig att en del grejer kanske löser sig ändå.

Nu tittar jag på Miss Secret Agent, och ska ut till hästarna vid 9, dvs om 40 min. Ska se klart på filmen när jag kommer in sedan.

Schabrak

Fick svar på min annons om shabrak. Var en tjej som skulle lägga ner sin butik och sålde vita dressyrschabrak för 100 kronor styck, ordinarie 250.
Såhär ser dom ut:



nu ska jag gå in och ändra i annonsen så att allround bara står kvar.

Hur kan man behandla en levande varelse så?

Flera gånger om dagen de senaste veckorna har jag trillat in på dussintals forum, länkar och liknande som tar upp det. Jag har faktiskt inte ens vågat titta på alla bilder och filmer som människor lägger ut, eftersom jag vet att jag bara kommer att må dåligt och bli arg.
Djurmisshandel är inget nytt, och det är något som vi i Sverige år efter år arbetar med att få bort. Utan att lyckas tycks det mig.
Hur vi kan påstå att vi lever i ett välbärgat, civiliserat I-land, när det finns människor som slår och förnedrar sina djur som om vi levde på stenåldern är för mig en gåta.

Jag ställer mig frågan om det egentligen inte är aveln som delvis gett oss det vi har idag.
Sönderaveln inom travet, hundsporter och framförallt frigående katter, har lett till ett stort överskott inom dessa arter och därav också lett till att ägarantalet måste öka, och där har vi ett problem. En djurälskare kan inte ta hand om alla djur i hela världen, och då kommer dessa oansvariga ägare in. Dom som tänker ”jag har alltid velat ha en hund”, fast egentligen inte kan ta hand om den.
Mycket av misshandeln kommer sig tyvärr (eller bör jag säga tack och lov?) av okunskap. Men det är de ”okunniga misshandlarna” som är de goda i det här spelet, om man nu kan säga att det finns några.
De onda är de som egentligen kan ta hand om sina djur, men helt enkelt skiter i det av bekvämlighetsskäl. De som inte  verkar förstå att ett djur, rätt behandlat, kan bli din bästa vän.


Beverly Hills 90210

Håller på att bränna ut nionde och näst sista säsongen av Beverly Hills 90210 nu. Synd bara att just den här säsongen till hälften var av ganska dålig kvalitét. Alla andra har varit tipptopp. Menmen, vad kan man förvänta sig när man är olaglig egentligen? xD
Så om någon känner för att nörda världens bästa 90- tals serie, vet ni vem ni ska fråga :P (ska tillägga att skivorna jag har bara funkar i datorn, vill man se i DVD- spelare måste man kopiera in filerna i datorn och bränna om dom som riktiga DVD- skivor.)

Var ute och lullade med Lizzy i skogen förut, och jag måste säga att hon går riktigt bra nu :D
Det enda är att hon klankar i med bakfötterna i varandra när hon går, men det är för att hon har för långa fötter och behöver skos. Dessutom är det sånt pissigt underlag just nu, så hon bara snubblar och halkar när man går uppe i skogen.
2 dm snö eller plusgrader skulle inte sitta fel just nu!
Det skulle dessutom hjälpa Sherry en hel del, min stackars gos kan knappt gå när det är såhär hårt i marken :/

Sherry
Sherry

Nu ska jag ta och skriva ett blogginlägg till svenskan imorgon. Alltså ett riktigt blogginlägg som uppfyller kriterierna:
  • personligt, men inte privat
  • påverkar till diskussion

Ciao

Pannkaka

Jag har nyss käkat pannkaka :D

Tack Marie för tipset om svanskappan, har varit inne på den tanken själv också. Gissar att du haft samma problem med sadeln tidigare? :P

Gabriellas Sång

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bort om orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till
(Oh, oh, oh...)

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
För att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här
Och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv


En av de finaste låtar jag vet.
förövrigt var Lizzy på riktigt skitdåligt humör idag. Surpålle :P

Turism

Måste säga att jag anser att mitt IV val suger ganska hårt.
Nu håller vi på med "Turismens historia" och jag har Medeltiden. Vilken turism fanns det på Medeltiden? Förstår ni vad jag menar?! -_-
Förövrigt är vi bara 3 stycken här eftersom vi (tydligen) fick arbeta hemma, vilket jag inte visste eftersom jag var hemma och sjuk igår.

När jag satt på bussen förut satt det en sjukt äcklig tant (kärring?) på andra sidan gången. Hon satt och snörvlade, petade sig i näsan och var allmänt äcklig :S (ville bara få det ur mig, och med lite tur få någon hungrig läsare att tappa aptiten :P)

Jag längtar hem till min Lizzy, men jag längtar INTE till:
* låttexten som ska med till LiVet imorgon
* Utläst bok (Vredens Druvor) och skrivet blogginlägg till Svenskan på torsdag (plus en drös med punkter man ska kunna prata om gällande sagda bok)
* Häfte innehållande "Turismens Historia: Medeltiden" till måndag
* Inlämningsuppgift på ca en sida till Religionen eftersom jag skippar att gå på föreläsningen ikväll. 2 ½ timme i stan utan något att göra tyckte jag inte lät så lockande...till måndag

jajust det, jag måste räkna matte ikväll också.
Det blir nog ingen ridning på pålle ikväll iaf :(

Sadel m.m.

Var ute en längre tur med Lizzy idag igen. Känns helkonstigt med en häst som inte går uruselt längre. får hoppas att det håller i sig nu.

Har provat att börja rida med gel-vojlocken nu för att se om skavet kan försvinna. Det kan ju vara så enkelt att sadeln rör på sig och ger henne skav. Isf blir det att inhandla en antiglid- pad till henne. Vore skönt att slippa köpa en ny allroundsadel, vilket det kommer bli annars...

Melodifestival

Var inne på SvT:s hemsida nyss och kollade artisterna som ska vara med i Melodifestivalen i år.
Mina förhands favoriter:


Deltävling 1: lörd 7 feb 2009 i Scandinavium, Göteborg
1. Nina Söderquist | Tick Tock
2. Jonathan Fagerlund | Welcome To My Life
3. Shirley Clamp | Med hjärtat fyllt av ljus
4. Scotts | Jag tror på oss
5. Emilia | You're My World
6. Alcazar | Stay The Night
7. Caroline af Ugglas | Snälla, snälla
8. Marie Serneholt | Disconnect Me

Deltävling 2: lörd 14 feb 2009 i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
1. Lili & Susie | Show Me Heaven
2. Lasse Lindh & Bandet | Jag ska slåss i dina kvarter
3. Jennifer Brown | Never Been Here Before
4. H.E.A.T | 1000 Miles
5. Markoolio | Kärlekssång från mig
6. Amy Diamond | It's My Life
7. Cookies n Beans | What If
8. Måns Zelmerlöw | Hope & Glory

Deltävling 3: lörd 21 feb 2009 i Ejendals Arena, Leksand
1. Velvet | The Queen
2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox | I Got You
3. Molly Sandén | Så vill stjärnorna
4. E.M.D | Baby Goodbye
5. Mikael Rickfors | Du vinner över mig!
6. Maja Gullstrand | Här för mig själv
7. Sofia | Alla
8. BWO | You're Not Alone

Deltävling 4: lörd 28 feb 2009 i Malmö Arena, Malmö
1. Agnes | Love Love Love
2. Star Pilots | Higher
3. Susanne Alfvengren | Du är älskad där du går
4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Stroeng | Killing Me Tenderly
5. Thorleifs | Sweet Kissin' In The Moonlight
6. Sarah Dawn Finer | Moving On
7. Next 3 | Esta Noche
8. Malena Ernman | La Voix

Skola

Vet inte om jag kommer orka gå till skolan imorgon. Om jag känner mig som jag gjort idag så kommer jag defintitivt inte att gå. Menmen, jag ska gå upp klockan 6 och se hur jag mår. Orkar jag, så åker jag till skolan. Usch, vill inte.

Häst

Jävla häst man har ibland. Idag lyckades hon sätta ner en hov (6 brodd, yes -_-) på min högerfot. Behöver jag tillägga att det inte var särskilt skönt?

Annars gick det bra att rida, känner inga större fel på henne, så det är bara att hoppas på en fortsatt förbättring nu. Medicinen räcker i max 2 dagar till.

Allmän uppdatering om läget

Jag var som bekant och fikade med tjejerna igår, inne i den stora staden (läs Örebro). Jag skulle övningskört dit, men jag kände när jag gick utanför dörren att min syn inte var vad den behöver vara för bilkörning, så jag skippade den idén.
Hade iallafall superkul med tjejerna, vi tjockade oss med massor med fika av olika slag och spelade När och Fjärran.

Hade lite smått tänkt mig en ridtur med pålle när jag kom hem, men dels var jag helt död (återigen, bomull i huvudet) och dels var hon varm i vänster bak. Struntade i att linda henne bak i natt, så får vi se om det är borta idag. Skulle gissa på sträckning, eller att hon fått in nåt skit i hoven igår.

19 dagar kvar