testar att göra en flytt

är lite trött på blogg.se så tänkte prova och flytta bloggen till devote. http://nychans.devote.se/ är den nya adressen, en snyggare header ska fixas inom kort. så ni som läser här kan trippa över dit i fortsättningen :)

drömmar

Satt och diskuterade lite med Sofie idag om vad man egentligen vill med sitt liv och vilka drömmar jag har. Det som kommit för mig lite till och från och just nu står mycket i fokus är att starta ett omplaceringshem för hästar. Hästar som ingen vill ha, eller har möjlighet att ha kvar. Se till exempel på alla dessa travare som åker på slakt för att ägarna måste bli av med dom NU och inte har något annat val. Vore det inte en bra idé om det då fanns ett ställe, en stor gård med lösdrift där hästen får gå tills man hittar ett bra nytt hem till den? För jag är övertygad om att det finns ett hem till alla hästar, det gäller bara att ta sig tiden att hitta det.
Min tanke är rent praktisk att man köper hästen för i i ex många travares fall slaktpris, gör en veterinärbesiktning och om hästen är frisk ställer den på lösdrift för att sedan leta efter ett nytt hem till den. Jag tänker att i de fall det är en utbildad rid eller körhäst själv hålla igång den några gånger i veckan, medan när det är en outbildad ex travare låta hästen vila, dra av skorna och bara låta den vara häst tills den rätta ägaren korsar dess väg. Helt enkelt låta hästarna få en ny chans, i en lugn miljö tillsammans med andra hästar utan att någon ska behöva ha kravet hänga över sig att man måste hitta en ny ägare på en gång.
Självklart ligger det mycket jobb, pengar och tid bakom ett sånt här projekt, det är jag fullt medveten om. Men måste man inte satsa lite för att få hålla på med det man tycker om?

omotiverad

just nu är det lite trögt på alla fronter, omotiverad gällande jobbet och hästen just nu iom att hon är konvalecent. Får hoppas att det blir bättre när hon (förhoppningsvis!) blir friskförklarad på torsdag.
Trögt är det också på träningsfronten, har börjat köra lite Zumba här hemma men motivationen tryter även där. ÄR så himla himla godissugen ibland så det är sjukt. Tryckte ex i mig en chipspåse idag för jag kan inte stå emot. Måste bli bättre på det.
Nej lite zumba och medömkan på det här, och jobb och häst imorgon. Därefter ledighet och ATG besök på torsdag. Håll en tumme för att jag kommer hem med en frisk häst!