.

Idag tyckte jag tydligen att det var en bra idé att jobba, så det ska jag göra. har dock bil idag för ovanlighetens skull så jag och en kollega ska åka tillsammans till jobbet - skönt att slippa buss ibland.
Ikväll blir det lugna puckar, jag och Johan ska vara hemma och laga mat och se på film. Dels hann vi inte boka nåt annat och dels så är jag så uppe i varv jämt så det känns skönt att bara vara lite.
Ringde och bokade återbesök för Lizzy på kliniken igår, nästa torsdag ska vi dit. Ska ringa och fixa transport på måndag tänkte jag, får vi inte låna den då så bokar jag helt enkelt om tiden :)
det var det för idag :)

officially broke

blev visst lite mer shopping. 2 par jeans, 3 bh-ar, två koftor och en tröja. Och jag har fortfarande ett presentkort kvar som ska spenderas på en tröja/klänning.
Skyller på att jag inte har handlat kläder på typ ett halvår.

paket

Jahapp, trots jobb två hästar och en sambo så verkar jag ha lite tid att skriva här ibland. Just nu är det för jäkla mycket på jobbet, ungefär hälften av personalstyrkan är sjuka och vi ligger back på admin något fruktansvärt...inte roligt att gå till jobbet just nu kan jag säga!
Idag fick jag hem 3 paket med saker jag beställt, tänkte bjuda på lite bilder;
ett marinblått schabrak till Lizzy. Ber om ursäkt för den mörka bilden, har ingen blixt i telefonen.
locktången jag skrev om i ett tidigare inlägg!
och två par skor. Nu ska mina gamla par åka åt skogen!
i övrigt så hade jag sönder mina jeansleggings idag, så det är en himla tur att jag ska in till stan och handla lite kläder (däribland jeans) imorgon!

locktång

beställde förövrigt nyss en julklapp till mig själv. en Babyliss locktång 25 mm från Eleven.se. Vet att det är ett riktigt bra märke så känns som en bra investering. Nästa grej att inhandla blir ett par jeans och några tröjor, sedan är det köpstopp då jag redan har 2 par skor  och ett schabrak på väg till mig.

det där med jul

Ja och så var även denna julafton över. Lite stress och bilåkande men ändå himla bra dag. Har hunnit med julfirande hos johans familj, firande hos min familj samt tagit hand om mina hästar. Var och gav dom varsin full krubba med godis (morötter och äpple samt i Lizzys fall halstabletter. Knashäst som gillar halstabletter...)
Jag och Johan kom hem med en hög paket också, jag fick en eldstad som man har på bordet (brinner i en skål mellan glasväggar) riktigt annorlunda men häftig grej, sen fick vi båda pengar och presentkort. Av Johan fick jag även ett komplett zumba fitness paket så nu jäklar ska kilona ryka. Av mig fick Johan en sodastreamer :)
En extra present är att Johan fick igång sin familjs gamla Nintendo så vi har suttit och spelar Super Mario 3 hela kvällen, en riktig nostalgi tripp. Samt att jag ska rida en sväng på min pålla imorgon och se hur hennes ben verkar.
Blir knappast en bättre helg va? :D

shoppinggalen

kunde inte hålla mig från att beställa ett till Shocklemöhle schabrak till Lizzy. Ett marinblått blev det denna gången :)

har inte tid

är fruktansvärt trött på att vara sjuk nu. Huvudet gör ont, hosta och svårt att andas. Måste egentligen till jobbet imorgon, men som det ser ut nu så vet jag inte hur det blir...

åhh

antar att de flesta av er hästmänniskor där ute sett annonsen på en vbl travare som säljes akut? Hästen som bor i Örebro. Ramlade själv över den för andra gången idag, och blir så jäkla sugen på att provrida, köpa och ta med hem. Problemet är bara att jag inte har tid eller stallplats. Men jag vill!! Så jäkla gärna.

veterinärbesök

Kom precis på att jag inte skrivit nåt om hur det gick på kliniken. För det första så var Lizzy superduktig att lasta, jag var lite orolig med tanke på att hon inte åkt transport på 5 år, men det gick jättebra. 5 minuter på gårdsplanen hemma, och ingen diskussion alls på kliniken.
Vet hittade först ingen hälta, den dök upp först efter böjprov och det var som jag trodde knäet. Hon böjde igenom alla andra ben, men det var bara vänster bakknä som hon markerade på. Sen blev hon bedövad och vi böjde igen, och då var hältan borta. Vi röntgade hennes knä också för att få se om hon hade problem med skelett eller lösa benbitar. Bilderna visade små skelettförändringar, men som veterinären sa så kan det antingen vara orsaken till hältan eller så kan det vara något hon haft hela livet men inte märker av. Så vi sprutade leden med kortison, hon står på 2-3 veckors helvila (inte ens promenader iom att dom går i en så stor hage), sedan ska vi göra böjprov igen och se om hältan är kvar.
Så nu håller vi tummarna, ska ringa veterinären i början på nästa vecka och boka in en tid. Kommer inte åka in med henne denna gången iom att vi har svårt att få tag i transport, utan då ringer vi ut en veterinär som kan böja henne.

kan folk inte tänka?

Hästmänniskor är ett mycket speciellt släkte ibland.
Vilken vettig människa rider runt på en 26-årig häst som har ryggproblem? Ryggproblem man själv orsakat och inte behandlar...visst min häst har problem med sitt knä men ni ser fan inte mig rida runt på henne i alla gångarter varje dag...
Anyways, är hemma och sjuk idag. Var tvungen att åka hem från jobbet för jag hade feberkänningar. Blir hemma imorgon också så jag har tre hela dagar på mig att bli frisk. Var ju dum nog att åka till jobbet igår trots att jag inte var helt frisk- är huvudet dumt får kroppen lida är det inte så det heter?

done

allt klart inför veterinärbesök imorgon. Börjar bli riktigt nervös, mest för att dom kommer döma ut min fina pålla :(

home

Just nu är jag hemma hos mamma och pappa i Fjugesta. Helgen kommer spenderas här då Johan är nere i Skåne med sin familj och städar ur sin pappas hus. När vi fortfarande hade Felan kvar så åkte jag alltid hem såna här helger, men nu när vi inte har henne kvar så ser jag ingen anledning att hetsa hem till en tom lägenhet. Är hellre här där jag a) har hästarna, det b) är närmre till jobbet c) min andra fina kattflicka finns samt d) att det är skönt att komma hem hit ibland också. Får en att inse hur bra man hade när man fortfarande bodde hemma.
Har varit ute och fixat med hästarna också, hade tänkt tömköra en sväng men iom att det började regna så så skippar jag det. Blir nog vila för Lizzy ända fram till veterinärbesöket på måndag. Har på tal om det nu fixat transport, så är bara bilen kvar. Ska ringa och kolla med morfar imorgon om han kan tänka sig låna ut deras bil, i annat fall så lånar vi bil också av han som äger transporten.
förövrigt, grimman satt bra men skulle nog passat bättre på en häst med lite smäckrare huvud. Men det får duga, ska ju bara ha den i transporten så. Nu ska jag äta lite smörgåsrån och förbereda mig inför en helg med jobb.

nervös

börjar bli lite nervös inför måndagen. var och köpte en lädergrimma idag då jag inte vågar riskera att ha Lizzy i transport utan det. Johan frågade idag varför jag inte väntar tills efter nyår med att åka in med henne, och ja. varför inte egentligen? med tanke på vilket skitår detta har varit...men jag känner att jag vill ta tag i detta så snart som möjligt.
Nya grimman.

full fart

som lyder ovan. nu är min ledighet slut, nästa blir på måndag när vi ska iväg till ATG med Lizzy.
Idag har jag hunnit med att brodda Lizzy (tog ca 1 och en halv timma eftersom jag var tvungen att åka till Hööks och köpa en gängtapp innan jag kunde brodda och släppa ut hästarna), mocka och fixa åt hästarna, baka bullar, tvätta samt bära in lite av Johans pappas saker i lägenheten. Grejerna ska så småningom delas upp mellan syskonen alt slängas, men tills vidare så förvaras dom hos tre av syskonen.
Har fixat transport till måndag nu också, mina föräldrars snälla granne ställer upp och lånar ut. Ska bara få tag i bil nu också. Pappa tyckte jag kunde kolla med han som äger transporten om vi inte kan låna en bil också, så det blir nog så det blir. Ska ringa honom imorgon eller på fredag och kolla läget. Det verkar ju iallafall som om allt kommer lösa sig, och det känns skönt. Har en bra magkänsla inför besöket också, känns som om vi kanske kan få ordning på hennes jäkla ben nu en gång för alla.
Jag vill ju liksom inte ha en häst som skrittas 30 min 3 dagar i veckan eftersom det är det enda hon håller för...
Men vi får se, time will tell. Skönt att vi fick en tid så pass fort ändå, så man inte behöver gå och vänta i flera veckor över jul och så.
Nu ska jag nog gå och lägga mig, för imorgon är det som sagt jobb. Kom just på att jag måste duscha innan jobbet också, så nu måste jag absolut gå och lägga mig!!!

done

har nu bokat tid hos ATG för Lizzy. Nästa måndag ska vi dit. Ska nu bara fixa fram en bil med drag samt transport (borde inte vara alltför svårt) försöka få pappa till att följa med (jag kan inte köra med släp, har aldrig gjort det. och dessutom vill jag ha någon med mig). Och såklart kolla upp Lizzys försäkringspapper.

nej minsann

nog med gnäll, och självömkan. ett sista försök ska jag göra. Imorgon ringer jag till ATG och rådgör, ska även kolla upp vad Lizzys försäkring täcker. Så undersökning och (om det är vad jag tror det är) behandling. Efter det vila vila vila och laserbehandlingar, återbesök och sedan förhoppningsvis igångsättning. Det får ta den tid det tar, jag vill bara att min pålla ska må bra. Ett sista försök, säger veterinärerna att det är något som inte går att fixa eller att ev behandling inte hjälper så blir hon pensionär. Hos mig.

less

är så trött på allt. Lizzys ben har kraschat igen, och jag känner att det är dags att ge upp snart. alternativen är som följer;
1) Satsa en sista gång på Lizzy. Åka till ATG, spruta, köra laserbehandlingar och vila vila vila. För att sedan långsamt sätta igång henne igen.
2) pension och inte skaffa ny häst. möjligen börja vara medryttare.
3) köpa ny häst och pensionera henne.
4) sätta ut bägge på foder och skaffa ny häst i stan.
bara ett av alternativen lockar mig. det jag helst vill är att skaffa en ny häst och pensionera Lizzy, men det kommer aldrig gå så länge jag bor i lägenhet, för mamma och pappa vill inte ha in en häst till.
vi får se hur det blir. känner att det snart är dags att ta ett beslut, för jag har inte orken att hålla på med Lizzy längre när hon blir halt igen så fort jag börjar travarbeta henne.