Hästar som rymmer

känner mig värsta proffsig och har världens flyt för tillfället :D
vet inte ens varför, mår bara så jävela bra just nu :D
blir min pålle bara frisk också så kommer allt vara helt jäkla underbart!!

Sherry hade dock rymt ur boxen när jag skulle kvällsfodra, hon stod och åt ur hösilagehögen, men wtf så mycket hade hon inte ätit, och hon fick betydligt mycket mindre till kvällsmat nu just in case. Vi vill inte ha nåt kolikfall nejtack.


Britney Spears - 3





My Love





hade ett moment i stallet med Lizzy till låten ovan tidigare idag, får såna ibland när jag verkligen inser hur mycket jag tycker om henne. Skitsamma egentligen om hon går att rida på eller ej, så länge hon har hälsan och finns i mitt liv <3


jag älskar dig min flicka <3

Every Second Counts

I know a place that we can go to
A place where no one knows you
They won't know who we are
I know a place that we can run to
And do those things we want to
They won't know who we are
/Let Me Take You There- Plain White T's



Idag satt jag och kollade allmänt på nätet och hittade en deltidstjänst (eller ja extraarbete egentligen) på Subway här i örebro som jag såklart genast sökte. Satt dessutom och kollade på studera.nu och csn, för att checka läget lix. Har definitivt kommit in på Historia A, för där hade dom fortfarande ledig platser kvar, så det är bara att hoppas att jag kommer in på mina andra två val också, så kan jag välja helt själv.

på csn såg jag att jag kan få ut 2600 kr/mån under tiden jag studerar, och det är i BIDRAG!!! alltså behöver jag icke betala tillbaka nåt.
börjar kännas som att mitt liv är påväg nånstans nu. Får jag bara ordning på Lizzy's fötter så jag kan börja rida igång henne, och börjar ta tag i arbetsförmedlingen så kommer det arta sig riktigt fint :)


men fuck off då förfan

från att dagen började riktigt bra, så har den utvecklats riktigt uselt.
vaknade hos johan, spenderade lite mystid med honom och fick ett samtal från mamma som sa att jag skulle få en ny (begagnad) telefon när jag kom hem.

kommer hem, stressar i stallet och uptäcker att lizzy har temp på 37.9 (alltså feber) kommer in och upptöcker att filmkvällen jag skulle på har blivit inställd för att folk skiter i att prioritera. blir så jääääävla trött!!!
sen avslutades det med att telefonjäveln jag skulle få inte var upplåst, med andra ord oanvändbar.


så nu sitter jag och tittar på hells kitchen på nätet och tycker synd om mig själv.
tyck synd om mig med jatack :(

och ovanpå allt så saknar jag johan också.

!

Glömde ju bort att lägga in en låt i förra inlägget, så får bli en här istället.

Santana ft Alex Band of the Calling - Why Don't You and I


På tal om travare

Börjar bli abnormt trött på alla tjejer jag ramlar över, hör om osv, som skaffar häst utan att fundera på vad dom vill göra med hästen.
Syndromet "jag vill ha en häst, jag köper en travare" är alltför vanligt här i sverige enligt mig. Visst hästköpet i sig kostar inte många tusen, men sen måste du fortsätta betala för hästen varje månad med mat, skoning osv.
Och när vi kommer till ridningen, varmblod ÄR inga ridhästar till att börja med. Dom är inte skolade att jobba under sig och tugga på bettet, dom är skolade att springa fort med huvudet i luften.
Istället för att betsla upp en häst som tycker det är kul att springa (syftar specifikt på travhästar nu) kanske man ska testa med mjuka händer och ev bettlöst? Jag rider min travare på bettlöst för att hon går och stör sig på bettet i munnen, och det går alldeles utmärkt. Säger nu inte att ALLA hästar passar för bettlöst, för det gör dom inte. Mitt halvblod ex måste gå med bett i munnen, annars sticker hon bara, och då har jag ändå provat med både bettlöst och i bara grimma.

OCH! En travare som inte är inriden och skolad på rätt sätt, KAN inte galoppera på kommando. Istället för att hetsrida hästen in i galopp gång på gång på gång, och kalla det galoppfattning, kan man ju försöka lära sig hur man ska göra på riktigt :S

Lite tankar bidde det, har mycket mer i huvudet men skriver ner mer vartefter jag kommer på. :)

Jäkla skitspel

ååååh vad jag blir trött xD
har efter ett års kamp äntligen lyckats installerat Harry Potter och den flammande bägaren på min dator.
yes! tänkte jag, tills jag började spela. allt är omgjort, i vilken vy man spelar, vilka kontroller man använder, hur spelplanen ser ut, hur samlarkorten används osv.
Skitsvårt har dom gjort det! :O menmen, antar att det blir bättre ju mer jag spelar :P


TÄNKTE TA OCH UPPLYSA VÄRLDEN OM ATT JAG HAR UNIVERSUMS BÄSTA POJKE! OCH HAN ÄR BARA BARA MIIIIIN :D :D

(nej det har inte hänt något, tycker bara om honom massor :) )


Old classic får det bli idag;

Imogen Heap - Hide and Seek


Lizzi



Tänkte köra lite update om min pålle också, när jag ändå håller på.
Det visade sig ju när hovis var här att det inte var en inflammation hon hade, utan en hovböld precis nedanför kronranden. Hovis ville inte öppna den eftersom han då hade vart tvungen att sköra sönder hela hoven.
Jag ringde till veterinären och fick Hippotrim utskrivet, och sen har jag kört med våtvarmt omslag på nätterna sedan i fredags (4 nätter alltså), för att få bölden att mogna fram och söka sig uppåt och spricka av sig själv.
I gårnatt hade hovbölden spruckit, men jag såg inget utgångshål samt att hoven fortfarande var varm, så hon fick stå med omslag i natt också, för jag tänkte att all skit kanske inte hade kommit ut.
Och mycket riktigt, i morse hade ännu mer blod och var runnit ut, och nu såg jag dessutom var utgångshålet är. På baksidan av hoven, nästan vid ballarna, hade hoven spruckigt sönder lite och det var rött av blod.
Har tempat henne regelbundet nu sedan jag upptäckte att hon var sjuk, och imorse hade hon fått tillbaka normaltemp, dvs 37.5. Ska se ikväll om hon har normaltemp och inte är varm i hoven, isf ska vi ut och skritta en tur imorgon, så ska jag rida igång henne ordenligt på torsdag när medicinkuren gått ut kroppen :)

Det här med barn


Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan offra (JA OFFRA!) hela sitt liv bara för att man vill ha barn så fort som möjligt.
Okej om man har gått ut gymnasiet, då har du ändå en grund att stå på sedan när barnet växt upp, du har en möjlighet att utbilda dig och bli det du vill.
Men dom tjejerna som inte är myndiga, inte har ett stabilt förhållande och ändå bestämmer sig för att behålla sitt barn när dom upptäcker att de är gravida, I don't get it.

Många av de tjejer jag ramlat över på nätet av en slump som bestämt sig för att behålla sitt barn har varit tillsammans inte ens ett år med sin pojkvän. Så sent som idag hittade jag en tjej från min hemort som är född 91, har varit tillsammans med sin kille i 6 månader och är fast besluten att behålla sitt barn :S
vad händer om förhållandet med killen spricker, vilket chansen är GIGANTISK att det gör?
när babylyckan tagit slut, vad händer om dom inte orkar ta sig igenom vardagen med en liten person att ha 100 % ansvar för?
Det är ju inte direkt som att ett barn är nåt man kan lämna bort när man känner att "nej nu vill jag ha lite privatliv och lugn och ro". Ett barn är något du har 100 % ansvar för, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året.

Sen spelar ju ekonomin in också. Är man inte myndig är chansen liten att få jobb, vilket innebär att den respektive måste jobba som en galning för att kunna försörja hela familjen.
Lägg då till det faktum att du som omyndig måste avbryta din ev utbildning för barnledighet.


Allt det jag räknat upp låter negativt, och är enligt mig negativt.
barn ska man enligt mig skaffa när man är vuxen, färdigutbildad och har ett stabilt förhållande sedan flera år.



(jag blev upprörd när jag hittade tjejen som nämns i texten, så jag kände mig tvungen att skriva av mig lite.
Allt det som står är mina åsikter, inga fakta eller nåt som bevisats vetenskapligt)

Baby

jahaja 6 månader var det med Johan igår. mys på det :)


bild från min bal 29 maj




musikupdate as usual: Markus Krunegård och Taylor Swift






(jag ger alla musiklänkar i spotify form eftersom jag är IN LOVE with Spotify! <3 Live with it.)


Lalalala

ooooh finaste låten jag återupptäckt! Den finns ej inlagd på spotify, så det får bli en Youtubelänk istället eftersom inbäddningen inte fungerar -_-

Sugarplum Fairy- Sweet Jackie

(förövrigt en supergullig video också :D )



Africa


Förändring

nu skall det ske en ändring. 

idag sökte jag 3 kurser på universitet i vår. Retorik A, Historia A och Svensk film i fokus. Får se om jag kommer in på nån utav dom, börjar bli REJÄLT trött på att sitta hemma och göra nada hela tiden. 
Ska övertala mamma att åka in till jobbet och kopiera mina betyg så jag kan lägga dom på lådan imorgon. 

Ringde veterinären idag, men han var på älgjakt -_- skulle komma tillbaka på torsdag, så jag tänkte att det är mer värt att vänta tills dess. Det är ju trots allt bara 2 dagar dit. 
Lizzy har ju fått feber dom senaste dagarna (runt 38 grader) och är varm i höger fram (samma som hon hade hovröta i för en månad sen) så jag tror det har kommit in skit under sulan. 
Summan av kardemumman är att jag tror att det är en inflammation i hoven. Min hovis sa att det skulle gå att åtgärda med bara medicin, så jag hoppas att veterinären kan skriva ut det via telefon och inte behöver komma ut.



Fixar

Håller btw på att göra om lite grejer i bloggen, så det är bara att leva med att det ser lite cp ut för tillfället.
Senaste nytt:





waaaa

Första gången på ett tag som jag skriver för att jag har lust, och inte för att jag mår dåligt för nåt.
Mår till och med riktigt bra just idag :)
Sitter och väntar på att det ska mörkna (ja det låter hemskt, för den här årstiden vill man ju att det ska vara ljust snarare än mörkt xD) så att jag kan ta in hästarna. Ska sno en av mammas termometrar tänkte jag, för min i stallet är batterierna slut i :/
Måste tempa Lizzi och se ifall hon har feber...hon har vart superseg i flera dagar.
Idag var det visserligen mer fart i henne, men hon känns inte ren i gången riktigt.
Antingen är det feber, knäet bak, att ryggen ömmar pga att sadeln inte sitter bra, pälssättningen eller brunst.
Vi håller tummar att det är feber, för då är det bara att låta henne vila ett par dagar så brukar det ge sig :)


Laddar på med lite mer av min musik;






SNAP!

säger det så blir jag på dåligt humör.



Sjukling

Ja herregud.
Hosta och ont i halsen har jag, och trött är jag också eftersom jag bara sovit 6 timmar i natt. 
Sov hos älskling, men vaknade till så fort jag slumrat till. Gav dessutom ifrån mig nåt jämrande läte varje gång jag vaknade till, så älskling fick inte sova nåt heller på dom 3 timmarna det tog innan jag gav upp och gick och la mig på soffan. 

Får hoppas jag får sova bättre i natt, för jag är verkligen sjuuukt trött :(

Har dessutom fått nåt hormonellt skit :/ Stod och tjöt när Johan åkte till universitet, och jag vet inte ens varför :S Var ju varken arg eller ledsen egentligen, så jag vetefan...
Antar att det (liksom sovproblemen) har med förkylningen att göra.

Håll en tumme för mig att jag får bli frisk snart!