quick

snabb update; Sherry har fått några mystiska skorpor i huden som jag inte riktigt vet vad det är. Tror ringorm/regnskållor/eksem/allergisk reaktion mot bitdjur eller växter. Ska ringa vet imorgon och se vad han tror.

lol

upptäckte igår att jag har lyckats beställa en bok som jag redan har -.- Så kan det bli när man har fyllt alla bokhyllor och inte längre har koll på vad man läst...

stunned

Testade att köpa ett nytt flugmedel idag för att se om det inte går att rida lite mitt på dagen. Köpte en gel från Effal som man stryker på hästens päls.:


Nackdelen med burken är att den var ganska dyr (240 kr) och att en hel del gick åt bara för en ridtur.

Fördel: DET FUNKADE MOT BROMSEN!!! Är helt amazed.

Kommer definitivt att spendera pengar på ca 2 såna här burkar i månaden så hästarna iallafall blir skyddade på de värst utsatta ställena :)

hiss och diss

Diss går till flugmedlet Switch som alla prisar. Mina hästar har aldrig haft så mycket fästingar och flugor på sig som denna sommaren, och detta är den första sommaren jag använder switch.





Hissen går till Börjes Flugtäcke. Köpte ett begagnat (endast använt en sommar och knappt slitet) och det sitter perfekt på Lizzy. Bäst köp hitills i år tror jag.


hest

Jobbade bara till 13.00 idag så var en sväng till mina tjejor efter jobbet. Köpte en ny saltsten till dom - inte lite lyckliga hästar. Särskilt Lizzy som älskar att gnaga på saltstenar, tandmärken överallt ju. Konstiga häst. Borstade lite på dom i övrigt, tänkte börja rida igång Lizzy imorgon eller på onsdag lite beroende på väder och vilken dag jag åker ut. I övrigt intet nytt under solen, jag och Johan har precis tittat på ett Arkiv X avsnitt. Kan knappt bli bättre va?

well

råkade visst beställa lite hårgrejer också. Silverschampoo, torrschampoo och silkesdroppar fick det bli. Awesome.

.

Jobbat hela helgen, ska jobba två dagar till sedan ledig onsdag och därefter 2 dagars jobb till. Sitter och färgar min utväxt at the moment. Behövdes kan jag säga. Sen ska vi se film och efter det ska jag gå och lägga mig. Kul värre.

books

Råkade visst beställa en hög med böcker nyss. Well det tycker jag att jag är värd när lönebeskedet visade på över 10000:- när jag förväntade mig 9000:-. yay me

For sale

Fick ett bud idag på min allround sadeln som hänger till försäljning på till häst, ett skambud skall tilläggas. Nypris på sadeln var 5000:-, med några år på nacken, en stigläderkrampa som är lite böjd men i övrigt i fint skick med nya sadelgjordsstroppar på vänster sida samt en del tillbehör som följer med i köpet har jag satt ut den för 2500. Och då är det ändå mindre än vad jag tänkt från början. Budet dom hade lagt låg på 1800. Sa att det absolut lägsta jag kan gå till är 2100, efter det har jag inte hört nåt mer så antar att dom inte vill ha den då. Känner faktiskt att lite mer än under 2000:- får man faktiskt vara beredd på att ge för en syntetsadel i fint skick som är kollad utan anmärkning av sadelmakare. Sådäså.

att bestämma sig

Tog mig faktiskt iväg till jobbet idag, tro det eller ej. Gick tom riktigt bra, känns som om hostan börjar ge med sig :)
Imorgon blir en hästfri dag också, känner att jag inte ska anstränga mig för mycket ännu, så tänkte vänta tills helgen med att åka ut.


sjukdag

Satt precis och skrev ihop ett inlägg om Tele2's kundtjänst, men är inte hundra på om jag kommer publicera det, återstår att se.

Idag är jag som sagt hemma, mår inte skitdåligt men ändå såpass dåligt så jag inte orkar röra mig eller träffa folk. har bosatt mig i vår nya soffa for the day :)
Tänkte nog försöka ta mig ner och boka tvätttid och förhoppningsvis ta mig bort till ICA och köpa Bisolvon och päronsplitt senare.


Good day/bad day

Nu sitter jag äntligen på bussen hem efter jobbet. Idag har det inte varit roligt att jobba, är påväg att få en dunderförkylning så har mått skitdåligt rent ut sagt. Imorgon är jag iallafall ledig så får hoppas att det räcker för att kurera mig. Var iallafall till stallet en sväng innan jobbet och grejade lite med hästarna. Borstade av dom ordentligt, plockade fästingar, bytte vatten och satte på dom varsitt flugtäcke.:) Lizzy står på vila en vecka igen, för hennes knä kändes knas, tror hon har gjort nåt dumt i hagen :/

Wihu

Upptäckte precis hur man kan blogga från mobilen! Blogg.se suger ju och har ingen app så då får man ta det som finns. Just nu sitter jag lite smått opepp på jobbet, har hostat konstant sen jag kom hit så har faktiskt fått ok att sitta ur och göra admin. Ikväll ska jag raka vägen hem och städa.vi var ju till Ikea igår oh köpte grejer så det ser ur som ett mindre kaos hemma. Vi ska möblera lite, dammsuga och bära ner grejer i källaren :) Nej nu är min rast slut så det är dags att återgå till jobbet! :)

sunday

Idag har vi besökt IKEA och inhandlat ny soffa, säng och tvbänk. And more is to come.

Idag hatar vi;

-Hotmail-virus. Jag har skapat ett Gmail konto och planerar att överge Hotmail for good inom sinom tid. Tänkte mest bara så alla vet.

-Folk som röker/rökt och snusar/snusat och skryter om det? Vad är det för coolt med att slänga ut flera hundra varje månad på ingenting, förstöra andedräkt, tänder och lungor? Just asking.

friday

Efter att ha jobbat heltid hela veckan ska jag idag bara gå 75%. Jobb 13.50-20.05.
Innan det ska jag käka, städa lite i lägenheten och hinna ligga i soffan och vila. Skulle ha gått ut och gått en sväng också men det regnar ju konstant så flyttar det till imorgon.
Ikväll efter jobbet ska jag äntligen till Fjugesta och pyssla med Lizzy och Sherry. Har saknat dom fruktansvärt mycket, och under dagarna som gått har de dessutom blivit verkade och skodda båda två så nu är det bara att köra på med ridning igen :)

things

Mammor och/eller gravida som röker. Behöver jag ens säga nåt mer?

Tele2's privata kundtjänst. Inkompententa idioter.

Broms. För att jag inte har kunnat träffa mina flickor sedan i måndags pga alla hemska flygfän.

weekend

Igår var iväg till Liseberg ett gäng, alltid roligt men var som vanligt lite mycket folk och lite långa köer för att det skulle vara optimalt. Idag är det pyssel hemma som gäller, vi har städat hela lägenheten och håller på att tvätta (hela sovrummet var fullt med skitig tvätt och då överdriver jag inte en sekund...), har precis tagit en dusch och sen ska vi iväg och handla. Ikväll åker jag hem till mamma och pappa för att motionera pållehäst, och sover kvar där tills imorgon för att hinna motionera henne innan jag åker till jobbet runt 2 :)

Förövrigt, nämnde tidigare att jag skulle iväg och köpa lite grejer till pållehäst, well here you go:



Blev dessa två från Hööks, risbyxor och de mörkblå/svarta strumporna.



och detta från Till Häst, ett grönt Catago schabrak. Insåg dock när jag kom hem att detta var det sista allroundschabraket jag köper, fr.o.m nu ska jag börja handla enbart dressyrschabrak för de ligger bättre under Lizzys sadel (trots att hon har en allround mot dressyr sadel).


Sen blev det lite kläder till mig också, men det orkar jag inte lägga upp nu! :p

att fylla år (och vara ledig)

att hinna blogga prioriteras inte när man jobbar heltid 7 dar i stäck. jag har inte ens hunnit med mina pållehästar denna veckan.

Nu har jag hunnit fylla år och få en massa fina saker (ja jag älskar att få paket) bla fick jag ett presentkort på Hööks som jag ska åka och shoppa upp imorgon. Ska inhandla ett par nya ridbyxor i jeanstyg och ett par nya svarta ridstrumpor tror jag :) Ska hämta ut ett schabrak jag beställt på Till Häst, lämna in papper till ÖBO, felanmäla vårt avlopp till duschen hemma och titta lite inne på Vero Moda  också (för där fick jag också presentkort.).

Tänkte faktiskt gå och lägga mig nu, är helt sjukt trött fast klockan bara är 11, men antar att jag har lyckats ställa om kroppen på 5.30-21.30 tid.