Mot jobbet

Igår var jag och Lizzy och invigde
Grannarnas ridhus. Riktigt jäkla fint är det! Red mest i skritt med trav bara ett par varv. Om de fanns något mål med passet så var det att få henne mer lösgjord och börja jobba med ryggen. Till och från så släppte hon till bra, men det märks att vi båda är ringrostiga gällande dressyr. Träna träna! Om henne ben håller sig bra så kanske vi ska börja rida lite för tränare också. Idag får hon vila pållan, även om vi mest skrittade igår så var den korta traven mer än hon är van vid, passade på att lägga till lite grann när vi fick tillgång till så fint underlag.


jag älskar vår soffa

fullt upp idag också, var först iväg imorse och storhandlade innan frukost då det var helt tomt i alla skåp. fanns inget att äta, inte ens frukost...sen iväg till pålle några timmar, fixade rent i boxarna och smörjde lite träns samt red en timma. Lizzy var en riktig piggelin, märks att hon är bra i benet igen för nu jäklar blir det åka av ibland :p
påvägen hem hämtade jag upp mitt paket från HM, allt var jättebra, men det visste jag nästan redan. Väntar nu bara på Nelly paketet. Det är nästan det intressantaste :)
imorgon är det jobb och stall som gäller och då kommer även min Johan hem. Nu ska jag äta popcorn och titta på ett par simpsons avsnitt innan det blir sängen.

to skåne and back again

Kom för bara 30 minuter sedan hem igen efter en 24 timmars tripp ner till skåne. vi var på min svärfars begravning idag. Fruktansvärt sorgligt, han borde haft minst 20 år till att leva.
Johan är kvar där nere fortfarande, alla syskon håller på och städar ur huset. Antar att det ska med lite grejer upp till oss när dom kommer tillbaka, ett soffbord och en likadan fotölj som vi redan har bland annat.
I övrigt så fick jag kompa ett par timmar i måndags och permission idag (full lön fast ledig pga anhörigs dödsfall). Imorgon är jag ledig då jag bytte i schemat och jobbar söndag istället. Ska en lång tur till Fjugesta och hästarna imorgon är tanken.
Nu vill Felan gosa och jag ska sova. Over and out.

skynda skynda

Just nu känns det som att var jag än vänder mig så är det stress och krav. Är det så det ska kännas att bli vuxen kanske? Förutom att hinna pendla till jobbet så pendlar jag till hästen, och nu i veckan ska vi åka ner till skåne på begravning och då måste allt synkas med det också. Ledigt från jobbet, någon måste mata katten, någon måste mocka åt hästen imorgon när jag inte kan åka till stallet OCH SÅ VIDARE.
Enda stunden jag hinner slappna av är nu på morgonen vid frukosten (bussen går om 40 minuter och jag är redan färdig med allt utom äta) och på bussen till jobbet som tar ca en timma.  Så stör mig inte på bussen - snälla.
Alla på jobbet undrar, och mina föräldrar med för den delen, hur jag orkar pendla till två ställen i stort sett varje dag. Just den biten klarar jag även om det kan bli lite jobbigt - hästarna är mina bästa nerstressare. Men så fort det kommer in något annat i planeringen, något oväntat, så spricker alltihop.
Väldans roligt inlägg blev det här märkte jag nu, men allt kan inte vara solsken hela tiden. Särskilt inte när det känns som om jag håller på att få magsår av stress.

shopping

mitt ibland jobb och begravningar så har jag hunnit beställa lite kläder. dels en hög med strumpor, trosor och behåar, men också en superfin klänning och 2 tröjor.
längst upp och längst ner är från nelly.com. mitten är hm.

önskelista

saker som ska köpas till pålle när pengar finns;

400 g thermotäcke m hals.
remont träns.
någon form av ridstövlar. antingen någon modell av mountain horse (eftersom de flesta är snygga och inte alltför dyra) eller tretorn eftersom alla säger att dom är så sjukt sköna. I övrigt har jag dock inte hört så mycket gott om dom så vi får se vad det blir. Jag vill ju liksom inte ha några tävlingsstövlar utan bara ett par som sitter bra, är sköna och relativt snygga :) Och självklart inte för dyra!

katthälsning

till alla er med katt i stan;
var såpass vettiga och ansvarstagande så du inte släpper ut katten i stan. katten kommer bli påkörd eller springa bort.
snälla, bara gör det inte? har du inte intelligens nog att ha katten inne permanent så ska du inte ha någon katt.
Musti får vara demostration eftersom det är den enda kattbilden jag har på bloggen.

allvarligt?

vad är det med människor att skaffa barn innan man har utbildning och jobb?
det gör mig bara ledsen att höra om alla som efter 2 månader tillsammans skaffar barn. skärp er.

täcken

Hum hum. sitter och kikar lite efter thermotäcken med mer än 300 g foder. Har hittat ett par stycken med 400 g som faktiskt verkar helt okej. Ett på Hööks (som dock hade jätteful färg, turkos rutigt var det :s) och ett på börjes som faktiskt var rätt snyggt. Det på börjes var dessutom billigare och man kunde köpa till hals, så det blir nog ett sånt i januari :) Hästarna har ju varsitt 300 g täcke så dom klarar sig tills dess, har dock bara ett 400 g så det är därför jag vill köpa ett till. Blir det så smällkallt som det blivit nu i 2 år så kommer det säkerligen behövas. Kikar lite på ulltäcken också, det har jag också bara ett av i rätt storlek så skulle vilja ha ett till.
När dessa inköp är gjorda kommer hästarna ha varsin uppsättning av allt, plus dubbla regntäcken. Känns skönt att det snart är färdigshoppat på täckesfronten, då kommer man bara behöva köpa nytt när nåt går sönder eller man hittar nåt billigt på rea :D

att vilja ha allt

sitter och kollar på saker jag vill köpa. vinterjacka, jeans, halsduk, vantar, fler säsonger av arkiv x, en superläcker taklampa jag såg en av våra grannar har, lite helt onödiga grejer till hästen, lite fler böcker. and so on. lönen ska räcka till allt plus att betala skuld till johan och spara pengar till skatten som ska betalas nästa år. puh, blir roligt när lönen kommer och jag ska göra en budget...men å andra sidan måste jag inte köpa allt denna månaden. det som egentligen är bråttom med är kläderna och arkiv x :)

hi and hello

Har märkt att det har trillat in en del nya och trogna läsare här, så tänkte köra en kort presentation för er som inte känner mig eller helt enkelt inte orkar titta långt bak i arkivet.
Hanna heter jag, bor i Örebro med katten Fela och sambon Johan. Är 21 (huu börjar känna mig gammal...) och jobbar på Tele2's återförsäljarsupport, har nån frågor om tele2 så bring it on. Jag sitter på avdelningen som ska kunna lite om allt, så det är bara att köra. Men nu kom vi ifrån ämnet, förutom att jobba like crazy och sitta på en buss fram och tillbaka från jobbet så har jag också hästar. Två stycken är dom, Lizzy och Sherry. En travare och ett halvblod. Bägge är över 20, så ganska gamla med andra ord. Sherry som är travare går endast som sällskap och kommer så fortsätta tills dagen hon vandrar vidare till de eviga gröna ängarna. Lizzy är min allroundhäst, dock har hon en gammal knäskada som poppar upp till och från så hon går mest på halvtid 5 ggr i veckan i lugnt tempo. Hemskt nog så passar det ganska bra med tanke på vilket jobb och arbetstider jag har just nu. tanken är väl att jag ska skaffa mig i följande ordning; en bil, ett hus, och så småningom en häst till. Men tills dess så nöjer jag mig med mina två tanter, dom är mitt allt och jag skulle inte göra mig av med dom för allt i världen. Det ska till en riktig nödsituation innan dom flyttar från mig.
Bjuder på två bilder på mina hjärtan;

we don't take kindly of your kind around here

Idag tycker vi illa om; - Ungdomar som röker. - unga tjejer i kepsar (seriöst, keps har aldrig varit snyggt och kommer aldrig bli snyggt. praktiskt på sommaren - ja. men aldrig snyggt) - Folk som går i mysbyxor på stan mitt på blanka eftermiddagen. Alltså uppsåtligt går och shoppar och ser ut dom drägg, ett par jeans är väl inte så svårt att ta på sig? - Uppdateringen av Apples nya IOS. Funkar ju aldrig. Har försökt tre gånger nu, får väl ta och plugga in nätverkssladden så kanske det går bättre. -att behöva gå upp halv 6 på morgonen. -Att mitt jobb ligger i Karlskoga. -Att jag inte har någon bil. And so on.

serier

nu visar dom säsongsstarten på 2 and a half men utan charlie sheen. såg den dagen efter premiären i USA, och är fortfarande lika besviken. Aschton Kutcher är en bra skådespelare, men inte som ersättare till Charlie Sheen. Jag ger det 1 säsong. Så besviken verkligen. Sitter just nu och drar ner de tre första avsnitten av Pan Am istället, har hört mycket bra om den serien och det känns verkligen som min stil av serie. Hoppas mina aningar stämmer :)

att hinna med

idag har vi städat hela lägenheten och tvättat all tvätt. har dessutom hunnit med att vara i stallet en sväng och beställa ett nytt fodrat regntäcke till Sherry. såg precis despicable me, sjukt söt film.

dance dance

så himlans trött. har jobbat like crazy i två veckor nu, och äntligen ledig i 2 dagar. hann med hästarna ordentligt idag, fixade klart inför vintern i sommarhagen, så ska bara komma ihåg att ta in elaggregatet imorgon vilket jag glömde. har nu bara lite fix kvar i vinterhagen kvar, ska reparera staketet och slå upp stolp och tråd runt gödselstacken så hästarna inte klättrar upp där som dom gjorde när jag inte hade nåt stängsel runt för en sisådär 3 år sedan...hann i övrigt med en längre tur med Lizzy idag, hennes knä känns ok igen så ska börja smyga igång med skrittturer 5 ggr/vecka i ungefär en månad. fick förövrigt precis veta att en tjej på jobbet ska byta avdelning på onsdag, inte så roligt för oss men såklart kul för henne att få utvecklas någon annanstans, och inte behöva jobba kväll eller helg :)