veterinärbesök

Kom precis på att jag inte skrivit nåt om hur det gick på kliniken. För det första så var Lizzy superduktig att lasta, jag var lite orolig med tanke på att hon inte åkt transport på 5 år, men det gick jättebra. 5 minuter på gårdsplanen hemma, och ingen diskussion alls på kliniken.
Vet hittade först ingen hälta, den dök upp först efter böjprov och det var som jag trodde knäet. Hon böjde igenom alla andra ben, men det var bara vänster bakknä som hon markerade på. Sen blev hon bedövad och vi böjde igen, och då var hältan borta. Vi röntgade hennes knä också för att få se om hon hade problem med skelett eller lösa benbitar. Bilderna visade små skelettförändringar, men som veterinären sa så kan det antingen vara orsaken till hältan eller så kan det vara något hon haft hela livet men inte märker av. Så vi sprutade leden med kortison, hon står på 2-3 veckors helvila (inte ens promenader iom att dom går i en så stor hage), sedan ska vi göra böjprov igen och se om hältan är kvar.
Så nu håller vi tummarna, ska ringa veterinären i början på nästa vecka och boka in en tid. Kommer inte åka in med henne denna gången iom att vi har svårt att få tag i transport, utan då ringer vi ut en veterinär som kan böja henne.

Kommentarer
» Hanna

Kolla in vår nya tävling på bloggen där du kan vinna en skräddarsydd bloggdesign åt dig själv eller någon annan! klicka här för att komma till inlägget http://dailyhorses.blogg.se/2011/december/-.html#comment :)

2011-12-16 // 13:36:49
URL: http://dailyhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback